Airtable – iOS & Webb

juli 4, 2016

Airtable är en fin tjänst för den eller de som vill lägga upp struktur och planering kring ett eller flera projekt. Att jag tittade närmare på just Airtable var ingen slump. Jag gick igenom många program, appar och internettjänster för att hitta ett lämpligt verktyg till mig och min man och det projekt vi arbetar med. Vissa program var för simpla men många allt för avancerade med funktioner vi antingen inte behövde eller alls inte orkade sätta oss in i hur de fungerade.

Så hittade jag Airtable och lockades utav att det faktiskt verkade riktigt enkelt och samtligt kraftfullt för just det vi ville använda det till. Dessutom kände vi att eftersom vi bara är två och projektet ännu är så pass litet att det räckte med gratisvarianten. Många likande program kostar pengar så fort man ska vara flera användare som kan dela dokument, todo-lista osv. Något av det bästa med Airtable tycker jag är att jag slipper bli ”störd” av programmet. Tro mig, jag har använt otroligt många todo-appar och tillslut blir notiserna övermäktiga. Man kan få notiser även i Airtable, men det är liksom inte todo-listan som är i centrum utan projektet, filer och rollfördelning.

Hur ska jag då beskriva Airtable. Som ett snällare Excel kanske man kan säga. Dels finns det många bra mallar att använda sig utav och vill man göra något helt eget är det väldigt intuitivt och smidigt. Visst hjälper det till att kunna en del om Excel, men för det vi gjort är det absolut inget krångel med formler, formateringar osv. Kort sagt kan man kanske säga att Airtable är som en kombination av databas och excel-dokument, men på ett sätt så att de flesta förstår det!

Känner du för att prova Airtable så är det helt gratis. Det finns sedan betaltjänst, men för ett par personer med ett litet projekt verkar gratisvarianten räcka ovanligt långt!

Betyg: 9/10

Adress: https://airtable.com/

Sammanfattning

Inga kommentarer

Kommentarer inaktiverade.