Cave of no return

juni 29, 2012

I Cave of no Return gäller det att att i en grotta springa, glida och hoppa för att komma så långt som möjligt. Hur grottan är uppbyggd varierar från gång till gång då det är styrt av slumpen.

Den grafiska stilen är som hämtat från de tidiga konsolerna – fyra färger är allt som använts. Detta är inget negativt utan ger spelet charm och attityd på ett mycket positivt sätt. Under spelets gång kommer grottans utseende att förändras. I början kanske det inte är något som spelaren märker eftersom denne behöver komma en bra bit in i grottan, men roligt är det att se de olika texturerna. Färger och texturer fungerar och samspelar bra

Ljudmässigt ligger spelet okej till. Effekterna är bra men musiken kan bli lite enformig vid längre spelsessioner. Det är förvisso ett vanligt ”problem” med dessa lite mindre, hemsnickrade spel, men å andra sidan hålls storleken nere vilket gör det snabbt och lätt att ladda hem.

Detta blir ingen traditionell recension då det är min man som ligger bakom spelet. Jag gillar det mycket, men ett högt betyg skulle trots ärliga intentioner säkerligen se rätt illa ut i mångas ögon. Därför lägger jag upp detta som en rent allmän, informerande text.

Spelet är i vilket fall helt gratis att ladda ner och fungerar på datorer med Windows (XP, Vista eller 7). Länk för att ladda ned finns nedan.

Länk till ”Cave of no return”.

Inga kommentarer

Kommentarer inaktiverade.