Cresyn – Lecore iPet YEK-100B

juni 24, 2012

Dessa lurar köpte jag från cdon.com till ett mycket fördelaktigt pris. Anledningen till köpet var att mina förträffliga Koss KEB/24 [intern länk] helt sonika slutat att fungera. Det fördelaktiga priset landade på 29 kronor vilket var över hundralappen billigare än Koss-varianten. Föga kunde jag ana vad dessa billiga små lurar skulle komma att prestera. Leveransen av lurarna (japp, jag var så angelägen att jag endast beställde dessa och inget mer) gick snabbt och smidigt. Det vill säga, någon dag efter beställningen låg de på dörrmattan och väntade på mig och min iPod. Först övervägde jag att spara på hörlurarna och använda dem efter det att mitt andra reservpar gått sönder, men snart kunde jag inte hålla mig utan var tvungen att prova kvalitén. 

Det första jag la märke till var givetvis passformen som jag får säga var snarlik och nästintill likvärdig med Koss KEB/24. Tyvärr får jag säga satt inte plupparna på själva snäckan inte jättebra utan lossnade några gånger inuti mitt öra. Lyckligtvis gick det bra att ta loss denna, men hade jag använt mig av den något mindre varianten så hade jag kanske fått uppsöka vårdcentralen i värsta fall. Nåväl, efter hand så blev jag bättre på att plocka ur hörluren och i och med det höjdes helhetsintrycket avsevärt. Jag vill dock påpeka att dessa problem aldrig uppstod med Koss KEB/24 och därför inte heller skulle behövt uppstå med dessa.

Ljudbilden är väl den kanske viktigaste biten och jag gissar att det först nu är min recension blir verkligt intressant. På det stora hela underbar – så skulle jag sammanfatta ljudbilden. Nu nöjer jag mig dock inte med en sammanfattning utan ska försöka att gå in mer i detalj på exakt vad det är som gör luren så löjligt prisvärd och skön att använda. För det första, jag lyssnar på musik där texterna är viktiga. Slutsats – jag behöver en lur som inte enbart framhäver bas utan på ett balanserat sätt levererar en komplett palett av ljudvågor. För det andra så ogillar jag skarpt bakgrundsbrus och andra störande moment då jag avnjuter min nog utvalda musik. (Såvida jag inte för tillfället kört in något som ska recenseras i spelaren såklart) Även i detta moment lyckas iPet YEK-100B otroligt mycket bättre än jag förväntat mig då den skalar bort bakgrundsirritation och ersätter denna med ljuv musik. Alla goda ting är tre och så även nu. Priset, 29 spänn för sjutton – det är ju nära på gratis. Jag sa att Koss luren var prisvärd och därmed sitter jag nu i en knipa. Vad ska jag kalla denna? Überprisvärdast? Nej det går ju inte, men galet bra köp känner jag att det var i alla fall.

Nu har priset ökat igen, men på just denna lur verkar det höjas och sänkas mest hela tiden. Som billigast lär den ha kostat 19 kronor och hittar du den för det eller tja 99 så är den ett mycket bra köp. Ju billigare desto bättre självklart. Själv håller jag garanterat ögonen öppna för jag kan mycket väl tänka mig fler av denna i framtiden – många fler!

Inga kommentarer

Kommentarer inaktiverade.