Damien Rice – Live from the union chapel

juli 12, 2012

Att skriva är det bästa jag vet och att skriva recensioner är enormt givande. En sak som är speciellt roligt med att skriva recensioner är bland annat att få lyssna på en massa ny musik i alla fall jag annars skulle gått förbi i skivaffären. Denna gång har jag lyssnat på ett album av det blygsammare slaget – ett liggande endast i den enklaste sortens pappfodral – Live from the union chapel med Damien Rice. Vid första anblicken trodde jag att Live from the union chapel var en singel på grund av fodralet. Efter att ha tittat på låtlistan insåg jag dock snabbt att så inte var fallet och i och med det blev jag nyfiken på skivan. Efter att ha lyssnat igenom skivan stod en sak klar – jag måste fixa ett bättre fodral åt skivan – den om någon förtjänar det!

Låtarna är mycket välproducerande och sånginsatserna är mycket goda. För att vara en liveplatta är ljudet också förvånansvärt välfungerande och skönt. Det jag gillar bäst med skivan är det härliga gitarrsoundet i kombination med röstbegåvningarn som samarbetar på toppnivå. Låtarna lyckas även vara varierande på sitt tema vilket är en styrka i sig och ännu en anledning att intressera sig för skivan.

Jag kan verkligen rekommendera denna skiva. Den må se blygsam ut, men skenet kan bedra och gör det verkligen i detta fall! Den som gillar gitarrballader med god känsla och bra röstkvalitet bör verkligen ta en närmare titt på skivan och även lyssna på någon låt – skivan kan säkerligen överraska fler än mig.

Inga kommentarer

Kommentarer inaktiverade.