Plantronics BackBeat 216

januari 1, 2013

Jag köpte dessa in-ear-lurar då mina mycket omtyckta Sennheiser CX300 Precision II gav upp. Recensionerna jag läste var positiva och så var de liksom min iPhone vita så köpet kändes lovande. Lurarna landade så i min brevlåda och blev genast provade av mig.

Jag ska skriva det redan inledningsvis. Lurarna köptes av en butik som gått i konkurs. De gick sedan sönder efter ett par veckor. Jag kunde alltså inte åberopa någon garanti – något jag säkert inte hade gjort oavsett – jag gör sällan det helt enkelt lat och konflikträdd som jag är. Nåväl, denna recension kommer alltså att baseras på ett mycket begränsat användande men jag vill ändå skriva ihop de åsikter jag hann med att skaffa mig.

Komfort

Hörlurarna satt riktigt okej i mina öron. Som i de flesta fall medföljde ett antal extra öronkuddar (letade efter ett bättre ord men mitt googletålamod tog slut där) för att hörlurarna ska passa så många människors öron som möjligt. Personligen fördrog jag storleken som brukar betecknas som medium, vilka jag tror var de som satt monterade från början. Jag var ute och joggade vid ett antal tillfällen och ärligt talat är det svårt att få några in-ear att sitta kvar i mina öron när de blir svettiga – dessa inget udantag. Vid promenad är det inget problem att få dem att sitta som de ska men vid joggning fungerade de inget vidare men så är det inget de utger sig för att vara bra vid heller.

Sladden vill jag skriva lite om. Den är helt okej så sätt att det inte blir mycket prasselljud då den slår emot kläderna. Däremot är den tillverkad i ett material som liksom drar till sig smuts värre än en mirakelsvamp. Mina blev liggande ett tag i jackfickan och efter det nere i källaren och efter det kunde jag inte riktigt få dem rena igen för vettig fotografering. Sladden blir liksom närmast klistrig vilket är synd men å andra sidan påverkar det inte ljudet eller komforten. Å andra sidan syns ju precis all smuts på det vita så lite drar det ner betyget.

De var normalbekväma och satt helt okej så betyget blir godkänt med ett plus i kanten.

Ljud

Jag hann som sagt var inte med att använda dessa mer än under ett par veckors tid så ärligt talat känner jag att det är aningen svårt att skriva så mycket om ljudet. Det var helt okej, bra bredd och djup för prisklassen men ingenting över förväntan. Prestandamässigt strax under mina CX300, men å andra sidan var ljudet annorlunda och jag så van med CX-lurarna att det blir orättvist att rakt av klassa detta som sämre. Jag skulle väldigt gärna ha använt dessa mer, men går de sönder så är det inte mycket att göra. (Eller jo det är ju normalt det men det är så när man vill göra ett klipp på konkursförsäljning)

Funktioner

Lurarna kom med en bruksanvisning och i den kunde man läsa om de kontroller som skulle kunna styras direkt från reglaget på sladden. Höja och sänka volymen lyckades jag med men resten ville sig aldrig riktigt. Jag vet inte om jag gjorde någonting fel eller varför det inte fungerade. Normalt är det bara volymkontrollen jag vill åt så jag la aldrig någon energi på att prova de andra funktionerna mer – tänkte väl att jag skulle göra det senare, inför recensionen och tja det var dumt att inte göra det direkt.

Mikrofonen provade jag heller inte så hur pass lurarna fungerade som headset har jag ingen aning om, tyvärr.

Sammanfattning

Jag vet, jag har inte skrivit någonting vettigt om dessa lurar alls i denna recension. Mina gick sönder oskäligt snabbt men jag gillade dem den tid de var med mig. De matchade min vita iPhone perfekt och satt bra i öronen. Nu har jag redan köpt nya lurar av andra märken men jag skulle nog, om priset var det rätta, kunna tänka mig ett par av dessa igen i framtiden. Hittar du ett exemplar för omkrign 200:-, köp, annars låt bli.

Inga kommentarer

Kommentarer inaktiverade.