Jing Windows

juni 29, 2012

Något jag saknat till Windows är ett enkelt program att ta screenshots med. Till Mac OS X har jag ett, men till Windows var de program jag tidigare testat allt för omständliga och knöliga att använda. Inte det att jag inte förstod mig på att använda dessa utan mer att de i sin långsamhet slöade ner mitt arbete. Så idag hittade jag Jing och äntligen tycks jag ha funnit det jag söker – även  i Windowsvärlden

Jing är alltså ett program som tar skärmbilder snabbt och enkelt. Istället för att som vanligtvis trycka printscreen, sedan öppna en bildhanterare, klippa bilden och spara så klick, markera och spara. Superenkelt och smidigt. Förvisso är programmet inte lika smart då det ska döpa filer som det program jag använder i Mac OS, men det är lite sak samma känner jag.

Hittills har jag bara provat programmet ytligt, men än så länge känns det lovande. Man kan välja att spara bilderna lokalt eller på Jings server. Det senare är praktiskt i det fall man snabbt vill visa en bild för någon via msn eller på ett forum. Den som sedan vill kunna spela in och visa film får betala 15 dollar om året, vilket bör ses som billigt.

Jing kan hämtas här.

Inga kommentarer

Kommentarer inaktiverade.