Koss P15

juni 24, 2012

Hörlur nummer två att testa var Koss P15, en vit lur med smart liten vinda att rulla upp och förvara luren på – något jag som har spelare och lurar i fickan verkligen såg som smart. Ett köp var om än inte givet så i alla fall frestande på grund av att den till färgen matchar min ipod som lurarna till största delen ska komma att användas till. Nu har jag testat lurarna ett tag och här kommer mina åsikter om dem. Efter det att den kära katten här hemma tuggat/lekt av de hörlurar jag för tillfället använde till min ipod blev jag tvungen att köpa ett par nya. Det blev ett svårt val och uppriktigt sagt kunde jag inte välja utan köpte två olika hörlurar. Ena paret recenserade jag tidigare idag och här kommer nu recensionen på det billigare paret av de två.

För det första sitter P15 inte jättebra i mitt öra då den känns lite för stor. Jag märker av detta då jag lite titt som tätt sträcker händerna mot mina öron för korrigera hur hörluren sitter, alternativt för att ta ur dem för att undvika trycksår. Vidare är luren hyfsat isolerande vilket är bra om man inte vill bli störd. Påpekas bör dock att isolationen på intet sätt kan liknas vid isolerade slutna lurar eller med de lurar jag testade tidigare idag.

Då det kommer till ljudåtergivning är hörlurarna bra. Bas och diskant samarbetar väl och varken eller dominerar onödigt mycket. På grund av detta tror jag att hörluren passar den bäåst som lyssnar på musik utan allt för genomträngande bas eller diskantmoment – eftersom de inte skulle klara av detta helt tillfredsställande. Nåväl, för den typsike radiolyssnaren med intresse av toppliste pop/rock ska hörluren fungera mycket väl – det är jag säker på.

Tyvärr kan inte dessa lurar riktigt mäta sig med Koss lite dyrare lur KEB/24 som jag testade tidigare. Jag är dock övertygad om att detta är personligt då luren som sagt var är lite i största laget för mina öron. på grund av detta vet jag inte riktigt vilket betyg som är att anse korrekt. Eftersom såväl ljudbild som komfort känns snäppen svagare lägger jag resultatet för denna lur två snäpp under föregående modell. En annan sak som drar ner betyget lite är den tunna sladden som inte bara är tunn utan även uppdelad i två sektioner vilket gör skadan ännu värre eftersom skyddshöljet in till koppartrådarna känns tunnare.

Något som jag finner positivt med P15 är den medföljande lilla hållaren för hörlurarna. Denna är toppen för mig som alltid har med mig min mp3-spelare och därför ofta har den i jackfickan. Hållaren fungerar som så att man klickar fast hörsnäckorna på motsatta sidor om varandra. När de sitter på plats rullar man upp sladden på den spole som finns mellan hörlurarna, Sedan sätts kontakten fast och efter det knäpper man fast sladdarna med ett gummiband som sitter fast på behållaren. Det hela fungerar bra och skyddar lurarna, inte bara mot slitage och trassel i jackfickan utan även mot kattens nyfikenhet. Den tråkiga biten med hållaren är att den känns något klumpig och stor samt är väldigt plastig. Å adnra sidan gör lite plastkänsla inte så mycket anser jag och fortsätter attvara tacksam över att slippa jobbigt trassel på hörlurar.

P15 är en hyfsat prisvärd hörlur som tyvärr inte bår upp till den andra hörlur jag köpte. Å andra sidan är denna vit så i offentliga sammanhang blir det nog till att använda p15 oavsett på grund av den något mer korrekta tanken av glassval. Nåväl, jag tror att den som inte kräver mycket och vill ha bästa möjliga produkt till lägst möjliga pris blir nöjd. det viktiga fungerar ju bra menar jag – ljudet!

Inga kommentarer

Kommentarer inaktiverade.