Mario Kart Wii

juli 1, 2012

Sällan har jag haft så kul i goda vänners lag som med Mario Kart till Gamecube. Därför blev jag mycket glad över Mario Kart Wii där det jag gillade i spelet till Gamecube fanns kvar medan det mindre bra var bortplockat och ersatt av sådant som verkade bättre. Efter att nu ha lirat Mario Kart Wii riktigt läge bestämde jag mig så för att slänga ihop en recension.

Mario Kart ses nog av en hel del som ett av de mindre seriösa racingspelen på marknaden. Själv håller jag med och tror även att det är precis därför som jag uppskattar spelet så mycket som jag gör. I vanliga bilspel är det liksom så seriöst allting, seriöst och personligt – lite som i allvarsamma fightinglir. Därför blir jag och säkert många med mig sårade och sura då det går dåligt, en känsla jag sällan känner av i Mario Kart. Förvisso kan ilska och blodtryck öka krafigare än hälsosamt när de blåa skalen hopar sig strax innan målgång, men det går snabbt över.

Nåväl, jag blir glad av Mario Kart och det ger en poäng, fler poäng kommer här. Inledningsvis gäller det att välja karaktär, bil och banor. karaktärerna är de klassiska Nintendogubbarna som så ofta deltar i denna typ av spel. De är uppdelade i små, mellan och stora gubbar. Beroende på sin storlek kan de sedan ha olika bilar eller motorcyklar som alla har olika karakteristika. Nivåerna sedan är uppdelade i grupper om fyra. Varken alla karaktärer, bilar, motorcyklar eller banor finns upplåsta från början så det gäller att spela upp en hel del innehåll.

Givetvis finns det ett flertal spellägen där det går att spela själv mot klockan, mot kompisar, online eller mot datorspelare i tävlingar. Det finns även ett ”Battle”-läge som känns igen från tidigare spel och detta gör sig bäst mot en eller flera kompisar.

Väl ute på banan är det bara att gasa och köra – i alla fall till en början. För att få upp lite hastighet går det sedan att hoppa, sladda och göra bluesparks bland annat. I sann Mario Kart-anda finns sedan en hel massa lådor utspridda på banorna innehållande diverse föremål som alla är till för att göra livet surt för dig eller dina motståndare.

En finess ny för Mario Kart Wii är det utvecklade online-läget. Där finns det möjlighet att köra mot andras tider eller mot andra personer direkt. hela 16 personer kan mötas online samtidigt vilket är imponerande när det fungerar.

På det stora hela imponerar Mario Kart spel- och innehållsmässigt. Vad som däremot känns lite fattigt är inställningsmöjligheterna. Jag vill kunna välja mer, hur många varv vi ska köra exempelvis eller varför inte kunna ställa in hur många och vilka banor jag och min kompis ska lira på.

Grafiskt sätt har spelet stora likheter med sitt Gamecube-dito. Det är polerat och snabbare men på det stora hela samma spel. Ljudet är helt okej men gör inget större väsen av sig, som det brukar vara med GoKarts med andra ord!

Om du har kompisar att spela med/mot, eller har din Wii uppkopplad mot nätet kan jag verkligen rekommendera Mario Kart Wii. Ensam blir det aningen trist, men så är det väl mest ett partyspel så det är kanske en trist men naturlig följd.

Inga kommentarer

Kommentarer inaktiverade.