Maritza Horn – Jämmer och Elände

juli 12, 2012

Det var en hemsnickrad video från Youtube om ”Lasarettsvisan” som fick mina ögon att öppnas och mina öron att be om mer av Martitza Horn. Snabbt hittade jag skivan ”Jämmer och elände” på vilken Lasarettsvisan med flera låtar fanns representerade. Jag har lyssnat, njutit och nu slutligen kommit mig för att recensera skivan.

”Jämmer och elände” är verkligen en perfekt titel på denna skiva för det täcker nämligen upp precis det skillingtrycken handlar om. Det är ond bråd död och sjukdom om vartannat och endast ett är säkert – den som handlar fel får plikta med sitt liv. Sorglig och stark är såväl musik som text till samtliga låtar.

Jag tycker bättre om vissa av låtarna, ”Lejonbruden”, ”Lasarettsvisan”, ”Drinkarflickans död ”  och ’Efter balen” tillhör mina absoluta favoriter och dessa lyssnar jag ofta och mycket på. De andra låtarna är även de bra, men då det är så lätt att välja låt med dagens teknik så väljer jag de jag gillar bäst förstås.

Instrumentvalen känns riktigt vassa, jag gillar personligen den ensamma gitarren och det finns det massor av på skivan. Även då det inte bara är gitarrspel som bjuds känns instrumenten välvalda och välfungerande. På det stora hela en riktigt bra skiva som håller länge. Skillingtrycken är klassiska och snart även denna skiva – i alla fall om det är jag som får bestämma!

Inga kommentarer

Kommentarer inaktiverade.