NHL 2K – iOS och Android

juli 8, 2016

Ishockey är ökänt för hur svårt det är att skapa i en virtuell arena. De höga hastigheterna, skridskoblad som skär genom isen och de brutala fysiska tacklingarna överförs inte så bra in i spel, och trots NHL 2Ks försök är det inte annorlunda när det kommer till detta.

Spelet är inte en triumf men det är helt klart ett kompetent spel i en spelserie som fortsätter att förbättras.

Allt som fanns i förra årets version återkommer i detta spel; spelalternativen tar aldrig slut och fans kan anpassa allt i spelet. Spelare kan spela ett snabbt spela, ta sig genom ett hel säsong, spela Winter Classic-matchen utomhus, delta i en straffläggning eller bara köra runt i free skate där man kan vänja sig vid kontrollerna, som tar lite tid att lära sig.

Touch-kontrollen är en fantastisk idé i teorin, men i praktiken är de svåra att stå ut med. Det är bäst att hålla sig till kontrollen, vilket går lite emot syftet med mobilt spelande.

Ett annat stort tillägg är ”Min karriär”-läget där du kan skapa din egna spelare och utveckla honom genom hans karriär. Du kan välja vilket position du vill förutom målvakt, trots att det hade varit en av de mest populära valen. Baserat på position och spelstil får din karaktär sina startstats. Efter det väljer du lag och sen är du redo att köra. Även om det inte har så mycket djup så är Min karriär extremt roligt och det känns belönande att se sin spelares framfart i laget.

Det finns inga tråkiga kontrakt eller ekonomi att tänka på heller. Allt du behöver göra är att ta dig ut på isen och ha roligt. Nu när årets NHL-säsong närmar sig är det bäst att dra nytta av de bästa oddsen för dina favoritlag. Så satsa på att dom vinner och kamma hem storkovan.

nhl2k2

Ett annat läge är den nya mini-rinken. Här kan du spela tre mot tre, med en målvakt och två andra spelare som du väljer i en liten rink. Detta läge är till för att simulera den gamla arkadkänslan från 90-talets spel och det lyckas bra med det – kanske det bästa och roligaste man kan göra i hela spelet.

Flerspelarläget är en besvikelse. Det enda man kan göra är straffläggning via Game Center och det lever inte upp till konsolbroderns online-action. Du lägger din straff, sen lägger din vän sin straff och så vidare.

På den tekniska sidan stödjer spelet iCloud-sparningar och uppdateringar för att tillåta större skärmstorlekar. Laguppställningarna är nu uppdaterade och grafiken har blivit aningen förbättrad, men spelet ser inte så mycket bättre ut än originalet . trots att det skett ett flertal förbättringar på hårdvarusidan sen dess.

NHL 2K är ett tillräckligt bra hockeyspel och är det bästa hockeyspelet på mobil. NHL2K11 var i desperat behov av en uppdatering, och NHL 2K gör just det, men inte så mycket mer.

Sammanfattning

Inga kommentarer

Kommentarer inaktiverade.