Testagram – Candy Box

april 15, 2019
Testagram Candy Box

Testagram släppte en ny sorts box, en helt i min smak – Candy Box! Boxen kostade 159 kronor och i det ingick frakten. Idag kunde jag hämta boxen hos mitt postombud (den skickades med DHL) och väl hemma kunde jag inte hålla mig länge innan jag öppnade mitt tidiga ”påskägg”.

Innehållet kan delas upp i ett antal kategorier, dryck, godis, chips och övrigt. För att förenkla recensionen lite kommer jag att göra så att jag skriver lite om varje produktkategori och det ätbara denna innehåller.

Godis

Vi kan börja med kategorin ”Godis”. Till största delen är det godis som skickats med av modellen smågodis. Boxen innehöll följande godis:

 • 2 Påsar Nogger Bites
 • 1 Påse Sura Nappar
 • 2 Påsar Original Winegums
 • 1 Påse Maoam Kastanjer
 • 1 Förpackning med 3 stycken Chok Skalle med hallon och lakritssmak
 • 2 ”Bars” NJIE Choco Coconut

Personligen är inget av detta någon riktig favorit och jag är på riktigt väldigt tacksam över att jag valde att inte spela in en Youtube-film då jag öppnar och provsmakar innehållet. Mina barn och min man blev dock väldigt glada över godiset och det är välkänt, populärt godis så inga konstigheter där – det är mer min smak som är smal.

Det jag kommer att norpa åt mig av dessa blir Choco Coconut – jag brukar gilla NIJE:s produkter och kokos tycker jag mycket bra om. Dessa ska vara sockerfria vilket jag ser som positivt. I och för sig innebär det att de innehåller sötningsmedel, något många inte gillar. Själv har jag dock inte något principiellt emot det i det jag äter, bara det inte blir för mycket så klart. Å andra sidan är ju ingenting bra om det äts i för stor mängd.

Dryck

Tre sorters dryck medföljde i lådan, nämligen följande:

 • 2 Flaskor Festis Pear
 • 1 Flaska Festis Blue Banana
 • 1 Burk NJIE Lolli Pop Raspberry Water Melon

Päronfestis känns som en klassiker som de flesta, faktiskt till och med jag tycker om. Modellen med skruvkork uppskattas då den är perfekt att ta med i ryggsäcken vid exempelvis en skogspromenad. (Tetra måste drickas ur och även om man försöker att helt tömma den innan man lägger den i väskan igen så är det alltid någon droppe som läcker.) En annan fördel med flaskan är att den ger pant vilket förhoppningsvis innebär att flaskan återvinns. En nackdel för mig som förälder är dock att flaskan är dyrare (dock större) och att barnen helst vill ha varsin vilket leder till högre inköpspris och mer socker till barnen. Dock vill jag påpeka att så sällan som de dricker Festis eller andra drycker än vatten så gör det inget. Påpekas kan även att det i denna sort enligt etiketten innehåller 30% mindre socker.

En sorts Festis som inte känns särskilt klassisk är ”Blue Banana”, men jag gissar att barnen kommer att smaka med glädje och att någon av dem kommer att tycka om den. Själv känner jag mig skeptisk, färgen är det nog främst men jag tröstar mig med att det på Carlsbergs hemsida står om produkten som ”ungdomlig” och nej, någon ungdom är jag ju inte.

Den tredje och sista drycken är från NJIE. (kanske mest kända för sin ProPud) Drycken är en energidryck med smak av hallon och vattenmelon. Eftersom det är en energidryck kommer mina kära barn inte att få smaka av den men den står på kylning till mig och min man. Vi är inte särskilt bevandrade i energidryckssortimentet här i världen, men är den god så kan det säkert bli någonting vi köper igen.

Chips

 • 1 Påse Bjäre Chips – Salt och vinäger
 • 1 Påse Gårdschips – Dill och parmesan

Dessa kommer jag att äta med hull och hår höll jag på att skriva. Ja, chips är något där jag faktiskt gillar de flesta smaker. Eller vanliga salta chips tycker jag blir lite tråkiga men annars blir de allra flesta uppätna. Smakerna känns inte jätteunika men jag ser fram emot att äta dessa till det nya avsnittet av Game of Thrones som vi tänkte titta på idag jag och min man. Kanske får han smaka, om han hinner med det vill säga. Kort sagt, bifoga chips och jag kommer att äta upp dessa.

Det jag tycker är bra med gårdschipsen är att man kan läsa sig till direkt på påsen vilken åker potatisen chipsen kommer ifrån. Jag vet inte hur viktigt sådant egentligen är, jag har inte tänkt på det tidigare men det känns på något sätt bra att veta att potatisen inte fraktats många tusen mil exempelvis.

Sammanställning

Jag är medveten om att det inte är mycket jag kommer att äta personligen ur denna box. Min smak är mer åt det fega hållet med vanlig Marabou Choklad och Coca Cola. För den som vill bli överraskad med nya (och äldre) smaker är dock boxar som denna perfekt.

Jag känner att värdet i boxen helt klart finns där och för den som tycker om surt, sött, segt och salt kommer det nog att kännas bra och prisvärt. Hade jag varit ensam om boxen så hade jag känt mig besviken men eftersom jag köpte den till familjen så känns den helt klart okej och allt kommer att bli uppätet.

Priset är som jag skrev inledningsvis 159:- för boxen inklusive frakt. Lådan är Testagrams svarta modell och den var packad förträffligt och ingenting levererades trasigt. Det känns som att varje box packats med omsorg (jag har köpt ett flertal genom åren) och produkterna i centrum så leveransen har jag ingenting negativt att säga om, även om mycket där ligger i leverantörens händer.

Om betyget ser lågt ut handlar det helt enkelt om att produkterna helt enkelt inte faller mig i smaken. Jag hoppas dock att det tydligt framgår att boxen har ett bra värde och att alla i min familj kommer att ha glädje utav den!

Sammanfattning

Inga kommentarer

Kommentarer inaktiverade.