Piglets Big Movie

juli 12, 2012

När jag var yngre trivdes jag bra i soffan tittandes på Nalle Puh. Tiderna har förändrats, mycket har glömts, men liksom mången kärlek lever känslorna för Nalle Puh kvar. Detta är en recension på den skiva som innehåller musiken från filmen som handlar en hel del om Nalle Puh, men mest av allt om lilla grisen Nasse.

Spåren är arton till antalet och bakom dessa står artister såsom Carl Johnson och Carly Simon vilka som vanligt levererar funktionsmässigt fina låtar. Framträdande är att musiken fungerar på ett såväl berättarmässigt som musikaliskt plan. Melodiska och roliga spår blandas upp med allvarliga och klassiska toner och det ger skivan djup.

Kvalitetsmässigt finns ingenting att klaga på. Det handlar om hur bra utrustning man har att spela upp skivan på snarare än klippning och knastriga masterskivor. Nej, som vanligt vet Disney vad de gör och släpper inte ut en undermålig produkt, speciellt inte med så pass respekterade figurer som Nalle Puh med vänner.

Jag gillar många av spåren men har givetvis personliga favoriter. Spåren jag gillar bäst är ”Mothers intuition”, ”With a few good friends” samt ”The more I look inside”. Dessa låtar är samtliga olika till stilen och fungerar perfekt att lyssna på ensamma eller tillsammans med annan musik. Att de skulle vara enbart för filmen är alltså inte något att haspla ur sig.

Den som gillar filmen bör köpa CD-skivan och så även andra personer som uppskattar Disneys filmmusik. Skivan andas kvalitet och osar goda historier med Nalle Puh och Nasse. Det är inte något måste att ha sett filmen, men skivan uppskattas nog mest av den som gillar Nalle Puh, även om skivan är till en själv eller till en vän.

Inga kommentarer

Kommentarer inaktiverade.