Sennheiser CX300-II Precision

juni 24, 2012

Då man som jag bor i lägenhet gäller det att samarbeta och inte stöta sig allt för mycket och ofta med grannarna. Något som lätt blir ett störningsmoment är hög musik. Nu lyssnar jag inte jättehögt, men vad andra uppfattar som störande är inte jag person att avgöra. I vilket fall är hörlurar ett väldigt bra påfund för den som liksom jag vill lyssna utan att störa andra.

Jag använder dessa in-ea-lurar kopplade till datorn alternativt min ipod Touch. De används såväl ute som inne, i bullriga och tysta miljöer. Ofta går jag så de utsätts även för en del för att jag inte är stilla då de sitter i öronen.

Till att börja med vill jag prata om passformen. Denna är mycket god. Lurarna sitter bra, är lätta att få på plats och trillar sällan ur, varken under promenad eller vid tvättande eller diskande. Lite kan de glida, men inte så mycket att det stör. Vid köp sitter ett par mellanstora öronproppar. Dessa kan bytas ut mot till storleken större eller mindre proppar. Sammanlagt följer det med tre par öronproppar vid köpet men då de som satt på passade mina öron fint har jag inte testat de andra. Kvalitén på propparna känns helt okej och jag får inga problem utav dem vilket jag ibland kan få av andra som följt med billigare lurar.

Sladden är mjuk och tunn. Inte tunnast men heller inte tjock. Då man rör vid den från förgreningen och upp mot lurarna hör man det vilket kan störa om sladden ligger emot en tröja eller jacka vid promenad. Jag har testat lurar med tygliknande hölje på sladden och de av bättre kvalitet med sådan sladd verkade inte ha detta problem. Hur som är detta inte ett jätteproblem då missljudet inte dyker upp särskilt ofta och genom planering i princip kan elimineras. Vad som känns lite jobbigt däremot är att sladdlängden till höger lur är längre än till vänster vilket innebär problem om man vill ha spelaren på ”fel” sida av kroppen. Vidare finns ingen plastbit eller liknande för att dra ihop de delade sladdarna vilket även det kan vara jobbigt, speciellt om man vill ha sladden uppsatt bakom huvudet.

Ljudet, det kanske viktigaste är absolut okej. De levererar varken det vassaste eller klaraste ljud jag lyssnat på, men det känns välbalanserat och fantastiskt bra för en mellanbudget-lur. Hittills har jag inte blivit besviken någon gång, oavsett om det varit musik eller ljudboksuppläsning det gällt. Av de genrer jag föredrar fungerar de fint oavsett så de känns hyfsat allround. För dess pris känns de absolut köpvärda men den som är ute efter det perfekta ljudet bör vara medveten om att han eller hon inte finner det i dessa lurar. Å andra sidan är det svårt för att inte säga omöjligt att nå det med en budget på 500 spänn!

Jag kan absolut rekommendera Sennheiser CX300-II Precision såväl till den som vill ha de vid datorn eller vid promenader. Jag har de även då jag diskar eller tvättar så de kan säkert fungera även vid exempelvis träning på gym. Sladden kan ses som problematisk, tyvärr, vilket är synd på en så pass trevlig lur. De passar mina öron fint och de medföljande propparna som är såväl större som mindre bör kunna ge de flesta en lur med god passform. Bästa lurarna sedan jag testade Koss Keb 24 och verkligen ett säkert kort för den som vill kunna lyssna på det mesta.

Inga kommentarer

Kommentarer inaktiverade.