Shanghai, I full frihet

juli 23, 2012

Betyget och det lilla ”editors choice”-märket skvallrar om att detta är en bra skiva, men hur bra och varför det är vad denna recension främst kommer att handla om.

Tyvärr är ”I full frihet” en skiva som är svår att få tag på då den inte släppts på CD utan endast på vinyl. Jag har lyckligtvis ett exemplar och trots att skivorna jag har i min ägo är många är detta sannolikt favoriten framför alla!

Låtarna är några av de bästa som gjorts och soundet något av det härligaste som pressats. Något jag speciellt gillar är det något naiva uttalet i många av låtarna, det skapar verkligen stämning och något eget. Trallvänliga är nog samtliga låtar, eller tja de är mer än trallvänliga då de rent av är mycket sjunvänliga i alla fall av mig!

Jag brukar räkna upp mina favoriter men nu talar vi inte om någon chokladask med sorter som är goda, okej och oätliga utan detta är som sagt var min favoritskiva – alla låtar är hur bra som helst!

Ändå, en liten genomgång av vissa låtar är inte fel. En låt som de flesta nog känner igen är Satellit – en cover på Ted Gärdestads melodifestivalbidrag med samma titel. Den är bra, helskön och typisk för gruppe. ”Skattjakt” heter en av gruppens låtar och denna har ett förspel som jag faktiskt gillar. Normalt förfarande brukar annars vara att jag skippar låtar med långa förspel, men i just denna går det bra. Låten har sedan en härlig text och ja musiken är även den underbar.

De låtar jag först fastnade för var ”Flight 69” och ”Radio Girl” och de gillar jag självklart fortfarande. Båda låtarna kan lyssnas på i princip hur mycket och länge som helst utan att jag tröttnar – detta efter 15 år på toppen, det om något är väl ett gott betyg!

Jag älskar ”I full frihet” och tro mig – få skulle bli gladare än mig om skivan släpptes på CD. Jag håller tummarna till tonerna av ”Friendship”, en underbar låt som om inte annat bevisar att synth och säckpipa går utmärkt att kombinera!

Inga kommentarer

Kommentarer inaktiverade.