Toy Soldiers – Martika

mars 14, 2013

Denna härliga låt släpptes 1988 på LP och ett år senare som singel och har legat på topplistor i såväl USA, Kanada, Sverige med flera länder.

Om jag ska beskriva låten så har den rätt mycket gemensamt med material från Roxette, inget dåligt betyg med andra ord. Som jag skrev ovan är låten från 1988 och har ett grymt 80-talssound som jag inte kan få för mycket av! Roxette fem år innan eras debut med andra ord är en mer rättvis breskrivning – eller för att vara ännu rättvisare bör jag väl säga att Roxette hämtat inspiration från Martika med flera.

Jag har redan avslöjat att jag gillar låten, men vad förutom soundet gillar jag med den? Tja, ärligt talat har jag svårt att inte gilla rösterna i såväl refräng som vers – tonerna tas som de ska helt klart. Även instrumentvalen känns väl avvägda med som jag skrev härligt 80-talsljud men utan att bli Final-countdown-fanfar-aktigt.

kan jag rekommendera denna låt då? Ja, garanterat – den är lika självklar som Abba på schlagerfesten eller sillen om midsommaren om än inte lika känd. Låten finns på Spotify som har du detta tycker jag att du gör dig själv en tjänst och söker på Toy Soldiers genast. Skulle du sakna Spotify rekommenderar jag Youtube – där den finns i otaliga versioner.

Inga kommentarer

Kommentarer inaktiverade.