Targus Bluetooth Keyboard for iPad

juli 12, 2012

Tangentbordet från Targus känns fullstort och mycket likt Apples dito. Den som provat Apples tangentbord kan säkerligen känna viss besvikelse över att detta är i plast istället för aluminium och så känns inte anslaget i tangenterna riktigt lika följsamt heller. Vad som bör tilläggas är priset där Targus ligger på nästan halva priset av Apples Bluetooth-tangentbord.

De tangenter som normalt agerar funktionstangenter finns nu specialfunktioner anpassade för iPaden. På F1 ligger exempelvis ”Sök” vilken tar mig till Spotlight dvs. iPadens sökfunktion. Tangenten till vänster om F1, den tar mig till hemskärmen medan F4 öppnar bildbiblioteket osv. Till höger om F12 finns en användbar knapp – den låser iPaden direkt samt låser upp den. Perfekt för den som vill spara maximalt med ström. I och för sig vet jag inte om någon som nu vill spara ström så desperat skulle lockas av att ha igång Bluetooth, men det blir en senare fråga.

Tangenterna känns bra att skriva på, lite sträva. Något lite svikt kan man märka av i tangentbordet, speciellt på mitten, men det är inget som känns som något större problem. I denna prisklass – under 400:- – vet jag inte heller om man kan kräva så mycket bättre än detta. Faktum är känner jag att gillat tangentbordet väldigt mycket och den som vill ha ett tangentbord som är väldigt likt apples men svart behöver inte leta mycket längre. Jo det klart, är du helt allergisk mot plast – leta vidare!

Jag är van med Apples tangentbord och det märks att storlek och tangenter är mycket inspirerade/kopierade från just Apples Bluetooth-tangentbord. Det låter något lite mer vid anslag och känns som sagt var billigare/plastigare å andra sidan är det som jag påpekat avsevärt mycket billigare. Den som är van med tangentbord från laptop eller Apple kommer känna igen sig och kommer sannolikt skriva med samma hastighet som tidigare. Så, hur är det då att använda tangentbord till iPad? Jo då, helt klart mycket användbart under stundom. Visst, ska jag bara svara snabbt på ett mail så plockar jag inte fram tangentbordet. Ska jag däremot skriva något längre så känns det väldigt bekvämt och skönt med ett externt tangentbord.

Något mer att nämna, kanske tangentbordets batteritid. Den ligger på ungefär 70 timmar vilket får ses som helt okej för ett Bluetooth-tillbehör. Att parkoppla tangentbord och iPad var även det mycket enkelt. Bara slå på Bluetooth i iPaden i inställningarna, sätt igång tangentbordet med knappen under. Välj tangentbordet i listan över enheter. En ruta kommer att dyka upp på skären med en fyrsiffrig kod – skriv den på tangentbordet, avsluta med enter och du och din iPad är redo att använda tangentbordet!

Inga kommentarer

Kommentarer inaktiverade.