Turbo Dismount – iOS

november 2, 2014

Turbo Dismount är uppföljaren till numera klassiska Stairs Dismount, i Stairs Dismount skulle man som spelare knuffa en docka ned för trappor och ju mer skadad dockan blev desto fler poäng fick man. Jag gillade konceptet och knuffade många många dockor mot en ond bråd död, framförallt ond…

Därför blev jag glad när jag såg att ett nytt spel hade kommit i samma serie. Den här gången sitter dockorna i fordon, men jag hade direkt en känsla av att spelet skulle vara roligt oavsett.

Spelet är helt gratis att ladda ner och jag har spelat det till iPad mini retina. I gratisversioner ingår ett litet antal banor och några fordon. Dessvärre helt fria att använda, men betalar man en summa, 45:- tror jag, så låter man upp ett ganska stort antal nivåer och många fler fordon. Allt går att titta på innan köp så ingen behöver känna sig lurad.

Jag köpt de extra nivåerna och fordonen och jag har haft kul. Problemet är att banorna kan varieras för mycket och därför tas lite av det som var så roligt med originalet bort – enkelheten. Det är nämligen så här att varje bana håret antal hotspots och på dessa kan man som spelare placera ut diverse hinder, oljefläckar eller pilar som ger fordonet en fartökning. Hur som haver tycker jag att den valfriheten förstör mer än det tillför.

Nåväl, jag brukar köra med en massa hastighetsökning för att vedan avsluta med ett ”hopp”. Ofta fungerar det finfint och såväl docka som bil blir totalmosade och poängen trillar in.

Grafiskt är spelet okej men ingen fullträff. Det liknar originalet men kameran känns aningen för klumpig och grafiken lite för klunky och färgskalan för mycket åt grått. När det kommer till ljudet är det inga mästerverk att prata om, personligen väljer jag bort dem.

Nåväl, på det stora hela är detta ett underhållande spel. Direkt då det släpptes spelade jag det mycket. Sedan uppdaterades det och då sattes alla rekord till noll och det gjorde mig lite sur. Innan uppdateringen försökte jag att ladda upp ett filmklipp från spelet, något jag inte lyckades med. Förhoppningsvis är det fixat i någon uppdatering.

Betyg: 7/10

Inga kommentarer

Kommentarer inaktiverade.