Enkla grillspett

juni 30, 2012

Till spetten
100 gram lax per person
½ pkt bacon per person ungefär

Potatisen
2-3 potatisar i klyftor per person (ej färskpotatis)
1 klyfta hackad vitlök per person
Måttligt med rödlök, ungeför 25-40 gram eller efter smak
100 gram spenat

Potatisen – tillagning
1) Smörj en ungsfast form med smör.
2) Lägg spenaten som en matta på botten av formen.
2) Sätt ungnen på 225 grader.
3) Skala potatisen och skär den i klyftor.
4) Lägg potatisen i formen.
5) Lägg den hackade vitlöken och den skivade rödlöken på potatisen och krydda med salt och peppar.
6) Ställ in formen med potatisen i ugnen.

Spetten – tillagning
1) Skär laxen i kuber.
2) Linda bacon runt laxbitarna och trä på grillspett.
3) Krydda med dina favoritkryddor.
4) Lägg laxspetten över potatisen och låt dem grillas med potatisen en stund.

Servera med gräddfil och någon god dryck!

Smaklig måltid

Inga kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code