Inte 4G här inte

juni 16, 2013

Vi hade en dörrförsäljare från Tele2 här för någon vecka sedan. Han sålde ett 4G abonnemang som skulle vara både snabbare och billigare än det befintliga ADSL-bredband vi idag har. Idag hämtade vi så ut modemet för det nya och provade. Det första jag gjorde var att koppla in modemet och kontrollera att allt stämde som det stod i bruksanvisningen och det gjorde det. Jag valde sedan att koppla loss min dator från det bredband vi idag har, radera de sparade trådlösa näten med mera.

Sedan kopplade jag upp mot det nya (modemet placerat bara en decimeter från datorn) och körde testet från Bredbandskollen. Resultatet var förfärligt, 7,1mb hastighet, inte alls upplyftande. Jag kopplade tillbaka ethernetkabeln och stängde helt av WiFi och körde på nytt Bredbandskollen (detta nätverk är dessutom flertalet telefoner, iPadar och spelkonsoler kopplade till, för att inte tala om två datorer till) och fick då 17,4mb överföringshastinghet.

Siffrorna får tala för sig själva, på måndag skickar jag tillbaka modemet till Tele2, förhoppningsvis fungerar deras ”nöjd kund” garanti som tänkt, annars blir jag sur! Aja, har de bra kundtjänst är allt okej, men jag återkommer när jag vet hur det blir med allt.

Inga kommentarer

Kommentarer inaktiverade.