Rocksmith rockar!

juni 17, 2013

Idag fick jag hem Rocksmith till PS3 och har nu under kvällen ägnat någon timme åt det. Först tänkte jag att jag nog inte kommer så långt då jag aldrig tidigare lyckats att ens stämma min gitarr, men jag slog igång spelet, kopplade in gitarren och drog igång. Det första jag fick göra var att lära mig hålla plektrumet, ställa in hur jag höll gitarren och vilken sorts gitarr det var jag hade. Efter det kom den skrämmande stämningen och jag provade och lyckades!

Glädjen var stor när jag för första gången lyckades med att stämma gitarren. Glad i hågen satte jag igång med själva ”äventyrsläget” eller vad man ska kalla det. Första låten var Satisfaction med Rolling Stones och jag fick slå an en sträng lite då och då. Helt lagom och trots den tillsynes enkla uppgiften gick det långt ifrån perfekt. Jag klarade hjälpligt av det hela och kunde spela vidare och så fortsatte det som sagt var någon timme.

Nu har jag ont i fingrarna och har gjort mig redo för sängen. Gissningsvis kommer jag att drömma om spelet och i morgon hoppas jag fortsätta med nötandet av rocklåtarna. Jo, jag spelade även ett minispel som gick ut på att skjuta änder som kom flygande på olika strängar, riktigt roligt, utmanande och bra för att lära sig placera fingrarna och sedan flytta dessa snabbt.

Jag har inte spelat på långt när så mycket som behövs för en recension men jag håller tummarna för att spelet fortsätter att vara lika kul som hittills. Gör det så vet jag ett spel som får bra betyg. Men jo, det dras med fördröjning i ljudet och det är ett minus. Än är jag så pass extremt mycket nybörjare att det inte gör något men de som är duktiga förstår jag att det stör mycket!

Inga kommentarer

Kommentarer inaktiverade.