Om kulturellt.se

juni 29, 2012

[box type=”info”] Fråga: Vem ligger bakom kulturellt.se

Svar: Jag som skapat och äger kulturellt.se heter Veronica Andersson och driver just nu sajten helt på egen hand. Tidigare var vi tre stycken i redaktionen, men på grund utav arbete och studier är det nu bara jag kvar. [/box]

[box type=”info”] Fråga: Vem är kulturellt.se till för?

Svar: kulturellt.se är skapat av mig för alla som tycker om kultur, att skriva och läsa samt diskutera. Då jag tidigare drev sajten akr.se där mottot var att ”alla kan recensera” hänger även det med i den formen att jag tror att alla kan ha en åsikt. Om sedan personen i fråga har intresse att förmedla sin åsikt om exempelvis en film eller bok ska det på kulturellt.se finnas utrymme för det. Det utrymmet kan vara i form utav en artikel, recension eller forumdebatt. Min ambition är att alla som vill skriva recensioner dels ska få utrymme att få sina recensioner publicerade, men även få möjlighet till hjälp att bli bättre på att skriva.[/box]

[box type=”info”] Fråga: Vem får recensera?

Svar: Lite av poängen med sidan är att vem som helst ska ges utrymme att recensera. Det ges två möjligheter till recenserande dessutom då jag dels ger alla möjlighet att skriva en recension av en ny produkt men även möjlighet till att lägga till egna recensioner och omdömen till redan recenserade prylar.

För att skriva en recension är det enklast att maila recensioner till mig på adressen veronica@akr.se . Alla recensioner publiceras efter det att de korrekturlästs. Skulle en recension innehålla material som vi av juridiska skäl inte kan publicera så förbehåller vi oss rätten att inte göra det. Samma sak gäller recensioner som är skrivna på ett sätt som gör det svårt att förstå den. Jag har dock som ambition att alla recensioner som skickas hit ska publiceras! [/box]

[box type=”info”] Fråga: Varför är inte recensionen jag skickade publicerad?

Svar: Anledningarna kan vara flera, men kanske har inte recensionen kommit fram till mig. Annars kan det vara så att jag har mycket att göra och inte haft tid att korrekturläsa den ännu. Ytterligare en möjlighet är den att recensionen helt enkelt haft så många skrivfel att den inte varit tidsmässigt möjlig att fixa till. I det fall du angett en korrekt mailadress ska du dock ha fått ett meddelande om detta. Den troligaste och vanligaste anledningen är den att jag inte haft tid till korrektur ännu – jag gör ju detta själv och har tyvärr inte längre dygn än andra även om jag gärna skulle vilja…[/box]

[box type=”info”] Fråga: Kan jag eller du ta bort den recension jag skrivit?

Svar: Absolut, det har du rätt till enligt de regler som finns. Hör av dig till mig på veronica@akr.se så plockar jag bort din recension så snart jag har tillfälle. Kom bara ihåg att människor via sökmotorers cache-funktioner ändå kan hitta din recension så att försöka ta bort den för att gömma den är inte så enkelt. Hör av dig igen om du åter vill få din recesnion publicerad senare så fixar jag det![/box]

[box type=”info”] Fråga: Får jag citera recensioner och texter från kulturellt.se?

Svar: Citera går bra så länge det inte gäller hela recensioner och källa tydligt anges.[/box]

[box type=”info”] Fråga: Hur ska jag gå tillväga för att få min produkt recenserad av kulturellt.se?

Svar: Enklast är att kolla in under ”Kontakta oss” i den övre menyn och använda adressen (Veronica Andersson, Trastvägen 17, 714 33 Kopparberg) där för att skicka ett recensionsexemplar. Annars går det bra att maila mig på adressen veronica@akr.se[/box]

[box type=”info”] Fråga: Vad recenseras och kommer att recenseras på kulturellt.se?

Svar: I dagsläget recenserar vi till störst del musik, spel, böcker och filmer. Vi har dock för ambition att recensera i stort sätt allt mellan himmel och jord. Bland annat har vi några mycket populära recensioner av frukt, programvaror och hårdvara såsom mp3-spelare. Gränserna är alltså inte så hårt dragna utan jag recenserar det jag känner för och det vill jag att alla som funderar på att skriva en recension ska tänka på. Det enda vi inte vill se på kulturellt.se är recensioner av olagliga saker.[/box]

Inga kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code