Skrivbordsbakgrunder

juni 29, 2012

I denna nya serie kommer jag att tips om diverse saker. Till att börja med blir det skrivbordsbakgrunder till datorn. Klicka helt enkelt på länkarna, leta upp någon intressant bild, klicka på denna för att komma till en större version av bilden. Hur du sedan gör för att använda den som bakgrund kommer jag till senare.

Bakgrunder – tema Firefox

Dessa bakgrunder har temat Firefox (webbläsare från Mozilla som fungerar till i princip alla dagsaktuella operativsystem).
Länk

Bakgrunder – tema Apple

De här bakgrunderna gissar jag främst kommer att passa de som använder en Mac. Bildernas röda tråd är Apples logotype – äpplet men kan även föreställa ”X”, kattdjur eller en kombination av dessa.
Länk

Bakgrunder – tema Microsoft

För att slippa kallas partisk eller liknande måste jag ju även lägga med lite bilder med tema passande Windows. Dessa är oftast något mer brokiga än de till Mac, men minst lika kvalitativa för det.
Länk

Bakgrunder – tema Natur

Ja, jag länkade denna sida tidigare, men de har verkligen samlat ett gediget antal snygga bakgrunder med naturtema. Dessa passar på vilken dator som helst tillhörande i princip vilken person som helst.
Länk

Bakgrunder – tema Djur

Precis som med naturbilder passar djurbilder till vem som helst oavsett dator och system. Dessa kommer ifrån National Geographic och för att hitta rätt gäller det att gå till önskad mapp och sedan välja bildspel och därifrån wallpaper.
Länk

Bakrunder – tema Spel

Förvisso har den som spelar mycket ofta redan en snygg bakgrundsbild från sitt favoritspel. Skulle dock så inte vara fallet så har jag hittat en sida som samlat ett mycket stort antal bakgrunder från ett otal spel.
Länk

Bakgrunder – tema Gulligt

Söta bilder går oftast hem så vill man varken ha djur eller natur så torde detta vara ett vattentätt val. Urvalet är stort och varierat så det är bara att börja leta runt på sidan.
Länk

Så gör du när du väljer att ha en bild som bakgrund.

Windowsanvändare: Högerklicka på bilden och välj ”Använd som bakgrundsbild”.
Macanvändare: Dra ut bilden från webbläsaren till ditt skrivbord. Högerklicka (ctrl-klick med touchpad) och välj Ställ in bakgrundsbild.

Inga kommentarer

Kommentarer inaktiverade.