Canabalt

juni 28, 2012

Jag har under cirka en veckas tid kört Canabalt i min webbläsare. Spelet är ett mycket trevligt flashspel som går ut på att springa och hoppa, springa och hoppa för att tillslut falla ned från de hustak man springer på och hoppar mellan. Spelet är mycket snabbt och snabbt går det också då man faller ned eller krockar med ett hinder.

Att jag skriver om detta spel beror inte bara på att det är enormt vanebildade utan även för att det kommer att släppas till iPhone och iPod Touch. I webbläsaren kan man förutom att testa spelet köra det i HD (skärm med förhållandevis hög upplösning krävs) samt onlinetesta spelet i en virtuell iPhone.

Efter mina minutiösa tester är jag övertygad – detta kommer att fungera fint på iPhone. Tråkigt är om det är helt utvecklat för nya iPhone 3Gs samt iPod Touch G3, men det tror jag inte. Spelets spartanska men mycket snygga grafik talar för att kraft kommer att finnas till annan och även det faktum att spelet trots allt är gjort för att gå snabbt och smidigt talar emot att det skulle fungera mindre bra på äldre enheter.

Jag ser fram emot att testa Canabalt på min iPod och jag hoppas och tror att det kommer att bli en succé. Den som vill prova spelet tycker jag genast ska bege sig till http://adamatomic.com/canabalt/ och testa.

Inga kommentarer

Kommentarer inaktiverade.