Irritationsmoment! ^.^

juni 25, 2012

Igår bestämde jag mig för att återuppta mitt äventyrsspelande. Glad i hågen rotade jag fram första spelet i serien Broken Sword. Nästan genast dyker första problemet upp – datorn påstår att jag inte har 15mb ledigt på min hårddisk! Eftersom XP analysrear ledigt utrymme på ett annorlunda sätt jämfört med tidigare är valet att köra i kompabilitetsläge win95 eller fylla disken tills dess jag har under 6GB…

Jag valde att köra spelet i låtsasläget och nu kunde jag äntligen installera det. I någon timme, kanske två satt jag sedan och förde George Stobbart frammåt i den mystiska mordgåta som presenteras. Ju mer jag spelar desto mer inser jag att jag spelat allt tidigare. Då kommer jag ihåg – förra gången jag körde spelet använde jag en utprintad guide! Ytterst irriterade eftersom jag nu verkligen vill förföra av storyn. Utan att bli för sur bestämmer jag mig för att installera och spela Myst III istället eftersom jag garanterat inte tagit mig igenom det.

Även där stöter jag på problem. Nu talat vi lyxproblem, men spelet kräver hela 2 av min nyfrigjorda (Jag ordnade mer utrymme alldeles innan installationen av Broken Sword) gigabytes. Jag väljer för att spara utrymme (min stora hårddisk på 120GB gick nämligen sönder nyligen så jag måste spara på de få GB jag har kvar.) och väljer installationsalternativet som kräver minst utrymme. Fyra skivor ska installera och eftersom jag sitter på en bärbar dator med såväl långsam hårdisk som cd-läsare så går det som sig bör – lååångsamt.

Spelet startar och jag sätter mig med det. Vid första försöket fungerar inte muspekaren. Ett sjukt problem, men jag tar mig ur spelet och stänger ner det. Eftersom jag sedan tidigare har Firefox igång så har den fått för sig att uppdatera sig. På grund av detta startas min dator helt oväntat om och nu börjar jag faktiskt bli lite småsur! Omstartad och redo så startar jag om mitt Myst. Men usch vad trist det är, ful och förövrigt segt. När film visas upp så laggar min dator rejält och jag väljer att skippa Myst för den här gången. Aprpå detta inser jag att mitt anteckningardokument som låg öppet givetvis försvunnit vid omstarten och snart är det inte långt tills den berömda bägaren rinner över.

Nu sitter jag här och ska publicera den här lilla krönikan som på ett bra sätt beskriver hur det mesta jag tar mig för fungerar. Med full entusiasm tar jag mig an diverse saker, varje gång för att möta motgång eller på annat sätt tröttna. Även det är ytterst irriterade!

Inga kommentarer

Kommentarer inaktiverade.