Att göra på Facebook

juni 29, 2012

Facebook, ett ställe att träffa gamla och nya vänner. Prata, skriva korta eller långa meddelanden. Diskutera allvarsamma saker eller bara ge någon en knuff. Ja, det var vad Facebook en gång handlade om. Idag är Facebook mer synonymt med diverse spel, utsmyckningar, quizzar och allt annat tänkbart.

Jag har några saker jag pysslar lite med på Facebook. Några av dessa tycker jag seriöst är roliga medan andra känns mer som tvång. Ärligt talat har jag säkerligen missat en hel del, men det gör inget för jag spenderar redan för mycket tid på sådant jag inte borde pyssla med. Nåväl, kul att göra på Facebook.

Mouse Hunt – I Mouse Hunt gäller det att köpa en råttfälla, lägga dit god ost och sedan vänta på möss. En gång i kvarten går det bra att kolla fällan och har man fångat en mus väntar pengar och poäng. Har man å andra sidan inget fångat någonting blir det ingenting. Istället kan det vara så att en mus stjäl betet, norpar lite pengar eller ställer till allmän oreda.

Fördelen med Mouse Hunt är att det inte är ett spel att sitta i timmar i sträck. En gång i kvarten är det som gäller och däremellan en tur till affären för att köpa ost. Då man inte är där för att jaga kollar spelet fällan automatiskt en gång i timmen. Har man vänner i spelet kan de dessutom kontrollera fällan.

Jag spelar inte Mouse Hunt ofta, men det är avslappnande och inte särskilt prestigefyllt så det känns som ett okej spel. Det är kul att hitta kartor och utforska nya ställen samtidigt som det är spännande att försöka hitta en ny sorts mus.

Icy Tower – Få blev gladare än jag då nyheten om att Icy Tower skulle komma till Facebook. Nu är det fortfarande bara i Beta-stadie, men hittills känns spelet ganska okej. Jag gillar det men lite av känslan är borta. Det kan kan bero på att servrarna för tillfället är lite överbelastade och jag ska inte döma ut spelet innan det släpps ut ur Beta-buren.

Hur som haver, spelet har potential och att kunna bestämma utseendet på ens ”hoppare” är kul. Givetvis implementeras de vänner man har som också spelar spelet och deras gubbar finns utplacerade i tornet vid deras rekordhöjder. För att köpa kläder med mera behövs mynt och dessa samlar man under hoppandets gång. Det går även bra att donera pengar för att tjäna mynt, alternativt nappa på något erbjudande från någon annonsör.

Jag gillar att någon gång i veckan hoppa lite i första tornet. Ännu har min flicka med spik genom huvudet inte lyckats skaffa tillräckligt med mynt för att låsa upp något nytt torn, men det gör liksom inget – det duger fint att vara i det första.

Bejeweled Blitz -Under en minut gäller det att här koppla samman ädelstenar tre och tre. Ju fler desto bättre. Bejeweled är och förblir säkerligen guldklimpen bland alla de spel som dykt upp i dess fotspår. Att det ens går att spela i Facebook känns fint och att det kopplas samman med ens vänner är mycket fint.

Tyvärr spelar jag inte jättemycket. Det är bra och så, kanske det mest slipade spelet på Facebook idag, ändå känner jag att någonting saknas. Kanske är det en liten morot att fortsätta som just saknas eller det att jag faktiskt inte känner mig superinspirerad att slå personerna över mig på topplistan. oavsett är det synd för spelet är verkligen bra och rekommenderas verkligen.

Super Slot Machines – I Super Slot Machines rullar det för fulla muggar i banditerna. Varje omgång kostar ett bestämt antal mynt och man får olika mycket mynt per dag beroende på hur långt man kommit i spelet. I början har man kanske bara tio mynt, men då kostar å andra sidan en omgång bara ett mynt. Vad varje omgång finns chansen att man vinner tokens. För tokens kan man sedan köpa föremål. Genom att köpa hela set med föremål samlar man ihop fler mynt per dag.

Ärligt talat blir Super Slot Machines ganska så enformigt, men personligen har jag svårt att motstå chansen att vinna stort – trots att det bara är på låtsas. Tråkigt nog tar mynten alltid slut för snabbt och då de är slut får man antingen vänta till nästa dag eller plocka fram sitt Paypal-konto och köpa fler mynt.

Summan av detta, ett okej spel om man som jag gillar enarmade banditer. Det finns bättre banditer på Facebook, men jag gillar föremålssystemet hos detta så därför väljer jag att skriva om det. Testa, testa!

Inga kommentarer

Kommentarer inaktiverade.