The Sims – en dag som andra!

juni 26, 2012

I går bestämde jag mig för att installera och spela The Sims. Sagt och gjort började jag installera spelet samt dess sju expansioner. Det tog längre tid än jag tänkt och därför kunde jag inte börja spela utan bestämde mig för att sova lite innan det var dags. I morse kunde jag inte låta bli utan startade spelet. Allt fungerade fint även om sju expansionen gjorde sitt yttersta för att slöa ner datorn.

Inne i spelet gjorde jag ett litet hus och en Sim. Karaktären skulle föreställa mig själv och huset var i den klass man i början av sitt liv har råd med dvs. hög i jämförelse med verkligheten men den lägsta i spelet. Nåväl, spelar gör man väl ändå inte i första hand för att studera realism…

I mitt nybygge flyttade jag så in och genast kunde jag skönja ett missnöje över de rabatter jag anlagt. Givetvis har jag satsat på vackra blommor medan min karaktär tydligen vill ha kul, kul, kul hela dagarna – grattis arkitekten! Eftersom min Sim avskydde att vara ute så gick jag in. Väl inne mådde jag således mycket bättre och den obligatoriska genomgången av hushållets prylar inleddes. Efter mycket om och med så insåg jag att det enda av intresse i hushållet var den lilla radio jag köpt och då insåg jag att denna karaktär nog var mer lik mig än jag först tänkt.

Eftersom Sims på intet sätt är verklighetsförankrat så sökte grannarna genast upp mig. En man och en kvinna dök upp vid dörren och efter ett hej stannade de sedan kvar på middag, åtskilliga toalettbesök samt en minidans i mitt mikroskopiska sovrum framför min lilla radio. Tillslut gick de hem – frivilligt faktiskt. Troligtvis berodde detta på att jag stängde av radion och somnade. Tilläggas kan dock att de faktiskt stannade för att äta utav den mat som sedan middagen fanns kvar samt att gå på toa några fler gånger.

Dagen efter började jag leta efter jobb. Jag sökte ett jobb som statist och verkade få det. När bilen till jobbet skulle komma uppfattade jag dessvärre inte och därför har jag ännu efter hela två dygn i staden ännu inte arbetat! Nåväl, även den utan arbete har sysslor att sköta och pengar att slösa. Med detta i åtanke ringde jag efter en trädgårdsskötare att ta hand om mina rabatter, jag själv verkade ju hata dem. Under tiden började jag för tionde gången att bli hungrig så jag lagade till en middag. Eller jag började laga till den vilket innebar en plötslig eldsvåda i spisen. Turligt(?!) nog hade jag brandlarm så medan jag inväntade brandmannen så kunde jag lugnt duscha av mig sotet för att sedan ge mig på maten på nytt!

Jag slutade att spela för en liten stund sedan. Ännu lever jag, hur det är med hälsan ska jag låta vara osagt, men hyfsat skoj har jag haft det framför min radio! Sims är ett spel och jag gillar iden bakom det. Vad jag däremot ogillar är detta måste till att ständigt prestera och pyssla med saker. Att dessutom vara tvungen att socialisera sig ser jag nästan som snudd på fördomsfullt mot oss osociala människor. Kanske återgår jag till mitt sparade spel lite senare idag – ärligt talat föredrar jag dock att plocka upp disk efter mitt verkliga jag och inte ett virtuellt sådant!

Inga kommentarer

Kommentarer inaktiverade.