Vardagsirritation

juni 26, 2012

Jag kan bli lite smått eller rättare sagt fly förbannad över små saker som irriterar. Ett exempel på detta är då jag förlagt något. Vanligen förlägger jag något då jag inte tänker på att jag använder eller bär runt på det föremål som är föremål för förläggandet. Exempelvis har jag för ovana att plocka med saker då jag pratar i telefon för att sedan helt förtränga att jag rört vid just den saken.

Vanligtvis är det så att jag blir rastlös då jag pratat ett tag och vill göra något. Jag tar då en godis, men inser att jag inte bör tugga och tala samtidigt. Då bär jag runt på godiset och så lägger jag det på något ytterst ologiskt ställe såsom bland våra pass eller på kryddhyllan – ja ni förstår. Ibland händer detta även med annat än bara godis och de gångerna är det värre.

För någon dag sedan skulle jag exempelvis ha ett pappet med inkomstuppgifter vilka skulle skickas till CSN eller Försäkringskassan. Jag hittade de papper jag skulle ha efter en tids letade och la dem någonstans. När jag sedan en halvtimme senare skulle ha dem för att kopiera var de borta och då inte bara lite borta utan hade verkligen gått upp i rök. Jag letar fortfarande och har ingen aning om vart de kan vara och jag har sedan länge insett att dessa papper med stor sannolikhet ligger på det mest korkade ställe jag kan tänka mig. Alla de vanliga ställena såsom toaletten, under sängen och mellan några böcker i bokhyllan är avklarade och så även de flesta andra ställen. Jag köpte till och med pärmar för att sortera min samlade skörd av papper och satte mig sedan att sortera vart och ett av de papper jag kunde hitta i lägenheten, men inte heller då dök det eftersöka pappret upp.

Det som stör mig så är att jag verkligen behöver detta papper och det inom väldigt kort. Det är inte bortkastat och som sagt var hade jag det ena stunden för att sedan ha förlorat det. Hur som helst hoppas jag kunna få ett nytt papper, men det är så pinsamt, för jag kommer även behöva be banken om nya årsbesked för även de tycks vara försvunna för både mig och maken. Nu har jag i alla fall pärmar och kommer från och med nu att hålla stenkoll på alla papper som behagar trilla ner i vår brevlåda!

Något annat som irriterar mig rätt mycket är stekoset som bildas då jag steker fläsk. Jag tycker verkligen att det stinker och kan inte vara nära pannan då jag ska till och steka mat. Tyvärr går inte lukten bort trots att jag tvättar och skrubbar pannan utan den finns kvar även om jag steker ett ägg eller liknande. Tack och lov smakar maten bra, men att inte kunna stå vid spisen då maten ska lagas innebär som de flesta nog förstår vissa problem. Bland annat så bränns saker lättare vid då den som lagar till det sitter och surar i ett annat rum och så är det trist för omgivningen att lyssna på mina liknelser om vad det luktar som när fläsket steks. Lever och vissa typer av kött tycker jag för övrigt luktar så illa då det steks att jag faktiskt dessvärre inte kan tillaga det. I och för sig har jag inte velat äta lever sedan jag insåg dess funktion i kroppen, men ifall jag skulle vilja så skulle jag inte klara av att tillaga den. Vilket i kombination med mina andra känslor kring levern är tråkigt för lever var länge en av mina favoriträtter.

Som tur är finner jag den irritation som uppstår vid följande mer retsam än ilskeframkallande. Visst blir jag som sagt var rasade, men inte alls på samma sätt som när värden klippte sönder mitt lås till förrådet och satte dit ett annat lås med avsikt att tömma förrådet – då var jag verkligen ilsken och rasande!

Inga kommentarer

Kommentarer inaktiverade.