Rio 2

juli 2, 2014

Då denna sommar inte velat bestå av riktigt så många delar solsken som jag önskat har det blivit en hel del film här i familjen. En av de senaste jag och barnen såg på var Rio 2.

Filmen handlar om en familj blåa fåglar samt deras ägare. Fågelfamiljen består av mamma Jewel, pappa Blu och deras tre barn – den hyfsat typiska familjen med andra ord. Medan ägarna till fåglarna är i Djungeln för att hjälpa andra ”vilda” fåglar är familjefåglarna hemma och lever ett storstadsliv med iPodar, fickknivar, pannkakor och allt vad bekvämligheter heter.

Ägarna – som är i Amazonas syns en dag på nyheterna. De har hittat exemplar av den sällsynta, förmodat utdöda ras, som Jewel och Blu är av. Fåglelfamiljen ser detta på TV och bestämmer sig för att resa dit. På något sätt tar de sig från Rio de Janeiro till Amazondjungeln. Väl på plats hittar de Jewels familj och vänner. Det blir ett kärt återseende för Jewel och en tuff omställning för Blu, den stadsinfluerade fågel som han är.

Filmen är en helt okej film att se en gång. Musiken är bra och färgerna härliga. Tyvärr faller den på avsaknaden av djupare handling och konflikt. Det mesta är för uppenbart, till och med för att vara en familjefilm.

Betyget blir en 5:a av 10 möjliga. Min rekommendation är att se denna på bio eller hyra den en gång. Alternativt vänta tills den kostar motsvarande en hyrfilm att köpa.

Inga kommentarer

Kommentarer inaktiverade.