The Hunger Games – Mockingjay part 1

april 3, 2015

Jag har inte varit så väldugt imponerad utav någon av Hunger Games-filmerna men fann ändå den första filmen hyfsad. Del tre nu, ja vad ska man säga. För det första känns det lite sisådär att ”alla” filmer nu för tiden ska delas upp, Harry Potter 7, Hobbit och nu alltså även Hunger Games. Nåväl, uppdelad eller ej här kommer mina åsikter om film tre, del ett.

Krig och upplopp ligger luften, Huvudstadens makt är hotad när distrikten fått hopp. För att ”ta” makten har huvudstaden deltagare ifrån spelen som fångar, spelpjäser eller kanske motvikter och motivation för att få andra deltagare att ge upp och sluta den revolution de påbörjat.

Att avsluta kriget utan vinst är dock inget som ”distrikten” tänker göra utan de vill och ska med Katnis hjälp strida för att vinna. Och strid blir det med många förluster. Tyvärr känns förlusterna sällan så starka som de skulle kunna vara. Självklart känns strider och bombningar hemska, meningslösa och felriktade, men oavsett hur många oskyldiga som får sätta livet till känns det sällan särskilt starkt. 

Just detta, att det som händer inte blir så känslomässigt är nog det som mest drar ner betyget för min del. Visst, skådespelarna är inte de bästa och inte heller dialog eller foto, men det är sekundärt. Det är ett krig som utspelas och krig ska förmedla känslor. 

Så vad tycker jag, jag tycker njä. Jag tittade klart på filmen, så den var inte dålig nog att stänga av TV:n, men det var inte så att jag kände att – wow ge mig del två igår! Nej tyvärr kommer jag inte att köa för någon biobiljett när nästa del premiärvisas. Kanske hyr jag del två, men först när den finns för 29:- skulle jag tro. 

Betygsmässigt skulle jag nog säga att del ett hamnar på fem. Jag har inte läst böckerna, men jag blir alltid sugen på att göra det eftersom jag tyckt om handlingen i filmerna, speciellt den första som sagt var.

Inga kommentarer

Kommentarer inaktiverade.