Under the dome

november 20, 2014

Under the Dome är en serie baserad på en bok av Stephen King. Bland producenterna finns exempelvis Stephen Spielberg – lovande uppsättning va! Just nu är säsong ett och två ute, men under 2015 kommer en tredje att sändas. Denna text kommer att handla om första säsongen.

Serien handlar om småstaden Chester’s Mill, där livet lunkar på såsom det brukar i en korrumperad håla. Småkonstiga händelser får uppmärksamma invånare att reagera men detta bryr sig ingen om dagen då ”kupolen” dyker upp.

Kupolen är kort sagt en ogenomtränglig kupol som separerar Chester’s Mill från omvärlden. Ingen vet hur eller varför den dök upp och inte heller vet någon hur eller om den kommer att försvinna.

I serien figurerar en del karaktärer såsom den egoistiske politikern, en neddrogad präst, en korrumperad polischef och en nördig lokalradiopratare. De får alla sin plats i serien, vissa kortare tid än andra, men oavsett vad som händer har staden nya karaktärer att slänga in ifall gör många tappas på vägen.

Jag gillar den första säsongen till största delen. Visst kan en del saker kännas väl episodiska, men så är det ju en tv-serie, då är det väntat och okej. Skådespelarna är varierande men överlag okej och kompetenta.

Rent tekniskt är jag osäker på vad jag trycker. En sak jag funderar ganska mycket på är huruvida den klyvda kossan i början ser ut som den kan förväntas eller inte. Jag tänker att de nog borde ha gjort det hela realistiskt, men man vet ju aldrig. I övrigt har jag inget att klaga eller fundera på.

Jag tycker att var och en ska ge serien en chans. Mitt betyg blir: 7/10.

Inga kommentarer

Kommentarer inaktiverade.