RunKeeper – iOS & Android

juni 10, 2013

Då och då har jag perioder då jag joggar. Inte så mycket för att bli bättre på själva joggningen utan mer för att motivera mig själv tycker jag då om att mäta hur mycket och långt jag joggar. Jag har provat pulsklocka, stegräknare och nu även ett par appar till telefonen.

En av de aplarna är RunKeeper, en gratisapp som med GPS ”spelar in” hur du springer, går eller cyklar. Den inte bara hur snabbt du förflyttar dig utan även geografiska höjningar, kaloriförbrukning och vilken hastighet du håller. Jag har använt appen till både iPhone och Android och jag känner att det är hugget som stucket vilken du använder – båda är mycket kompetenta och ser likadana ut oavsett enhet. Hur exakt appen sedan mäter dina rundor beror givetvis på hur exakt GPS:en i din telefon är.

Jag tycker om appen och jag gillar att den uppmuntrar mig, kommer ihåg tidigare rundor och annat. Varje gång jag tar en promenad eller joggar försöker jag att ha appen igång just så att jag ska se hur långt eller kort jag gått under dagen, veckan, månaden och så vidare. Det är roligt när man använt den ett tag och får mail om att detta var veckans snabbaste promenad eller månadens längsta joggingtur eller liknande.

Som så mycket annat kan appen länkas till Facebook och eller Twitter. Genom att göra det kan du med ett knapptryck ”dela” med dig av din träningsrunda till alla dina vänner. Ett tag mätte appen väldigt konstigt och det måste varit något fel vid GPS-kalibreringen eller någonting, detta löstes snabbt (detta var i iPhone-appen) och appen fungerar sedan länge som den ska. Dock vill jag påpeka att detta är något som har hänt och säkert kan komma att hända igen.

Appen och tjänsten RunKeeper är båda helt gratis att använda. Den som vill kan betala 20 dollar om året för att bli Premium-användare. Premiumanvändare får möjlighet att vida upp var de springer i realtid, de får fler grafer att kika på och mer data att analysera. Jag har aldrig känt att jag saknat något som normal gratisanvändare om jag ska vara helt ärlig. Såväl sida som app fungerar lysande och med de mål man nu kan jobba mot samt de träningsprogram man kan ta del av känner jag att det är svårt att göra annat än att ge hela konceptet ett mycket högt betyg!

Inga kommentarer

Kommentarer inaktiverade.