Stryka-på-bild – Mario på Yoshi

oktober 14, 2012

Det var tänkt som en present till min äldste son Erik. Han gillar Super Mario så det kändes som en bra idé för att göra ett standardplagg snäppet mer unikt. Motivet jag fastnade för var som hämtat från Super Mario World – ett av favoritspelen från SNES-tiden.

Jag köpte stryka-på-bilden från dx.com för 1.50$ inklusive frakt, omkring 11:- alltså. Inte så dyrt men väntan från Hongkong eller vart den nu skickades från kändes i alla fall rätt så lång. Bilden kom i alla fall med posten så jag letade upp en helvit t-shirt i lite bättre kvalitet och läste beskrivningen. Eller, tja försökte att tyda beskrivningen bör jag kanske skriva då den inte var så lätt att begripa. Förvisso var den på engelska men sannolikt översatt med Google Translate eller liknande gratistjänst för översättning.

Efter lite läsande och Googlande kom jag fram till att jag skulle lägga bilden med plasten ”utåt”, plagget på och sedan stryka 10-15 sekunder på 2-3 prickars värme. Efter detta skulle man låta plagget svalna, dra bort plasten och sedan avnjuta motivet. Jag gjorde detta och nej, det fungerade inte. Jag strök lite till, väntade, provade dra men nej inte heller nu ville motivet släppa från plasten. Jag gjorde då så att jag tog högre värme, tre prickar och så strök jag i säkert fem minuter! Jag provade att försöka lossa figuren från plasten – NEJ, den satt fortfarande som berget!

Jag lät plagget ligga sur som jag blev men sen tänkte jag att – nej nu slänger jag skräpet. Jag tog tag i plasten och ryckte till och då lossnade plasten. Delvis i alla fall. Nu har min son en t-shirt med ett tryck som visar Mario ridande på Yoshi utan huvud – smidigt Veronica, smidigt.

Mitt utlåtande så. Produkten fungerar mycket undermåligt för att inte säga inte alls. Att delar av bilden inte kan föras över gör ju inegenting bättre då det faktiskt varit långt bättre att ingenting fastnat än delar av motivet. Av vad jag har läst ska motivet lossna hyfsat snabbt i tvätten vilket nu blir till någonting positivt istället för som jag trott – negativt. Det är ju bra, eller inte. Hur som haver, den del av trycket som faktiskt fastnade känns riktigt bra och kvalitativt så därför känns det tråkigt att inte hela fördes över.

Kan jag rekommendera produkten – nej inte alls. Kanske hade det fungerat bättre på en annan t-shirt och kanske hade jag bara otur och fick ett måndagsexemplar, men med det resultat som jag fick kan jag inte säga att detta var bra – inte ens för 11:- inklusive frakt.

Mario på Yoshi

Mario på Yoshi, klicka för större bild

Inga kommentarer

Kommentarer inaktiverade.