Blogo 2 – Mac OS X

april 17, 2015

Blogo 2 till Mac OS är ett program som man använder för att skriva och publicera texter i WordPress-bloggar i (Även Blogger fungerar också men jag har bara testat med WordPress). WordPress blir hela tiden trevligare och trevligare att jobba i från Webbläsaren men av olika anledningar kan man ibland eller alltid föredra att arbeta i ett program som ligger lokalt, slippa vara uppkopplad etc.

Personligen gillar jag att sitta i programmet snarare än att arbeta direkt i webbläsaren för att det känns mindre stressigt. Jag slipper se meddelanden om att språkfilen för WordPress kan uppdateras eller att nya teman finns för nedladdning. Sådant tar annars lätt fokus ifrån det väsentliga för mig men med programmet elimineras sådant. Förvisso vet jag ännu inte om programmet har något Fokus-läge, men i dagsläget är det inget jag saknar eller behöver.

Allt är väldigt lättarbetat och lätt att ställa in. När jag startar första gången får jag ställa in adressen till min blogg, användarnamn samt dess lösenord. Efter det är det bara att sätta igång att skriva, lägga in bilder och posta. För den som inte använder en massa extra tillägg som måste aktiveras online grafiskt är det en dröm.

Att sedan välja kategori är lätt, det är bara att i radern för kategorier skriva vad kategorin heter och trycka enter. Taggar gör man genom att skriva # följt av den tag man ska ha. Varje ny tag markeras genom att trycka enter. Förstasidesbild och bilder i allmänhet är lätt att använda, bara dra dem till texten. Förstasidesbild väljer man med med det lilla kugghjul som finns i programmets botten bredvid ”Save”-knappen.

Lätt och lätt och lätt, jag skriver ofta och upprepande om hur lätta saker och ting är. Programmet underlättar även genom plugin till bland annat Safari där man kan markera saker i webbläsaren och publicera detta genom Blogo.

Jag hade oturen att stöta på en tråkig och jobbig bug efter en uppdatering av programmet. En felrapport genererades, jag beskrev problemet och den skickades. En liten stund senare kontaktade en person mig från företagets support och ville hjälpa mig. Nu hade jag löst det hela på egen hand, men snabb och trevlig support hos företag höjer ju så klart helhetsbetyget, i alla fall nu när jag fick chansen att testa den så att säga.

Det finns ingenting jag sakar i Blogo 2. Hade jag haft fler än en WordPressida hade jag kunnat byta mellan dessa enkelt och det är toppen. Att gå in och redigera gamla inlägg är inte heller det något problem. En sak till, när jag råkade ut för buggen så stängdes programmet väldigt hastigt och olustigt. Detta skrämde så klart, då jag skrivit långa texter och så poff, givetvis utan att ha sparat slarvig som jag är. Men, tack och lov såsom i många andra program autosparas texten lite då och då så endast två meningar gick förlorade.

Jag gillade version ett av programmet och ser ingen anledning att inte älska tvåan. Programmet kostar runt 300:- men jag personligen tycker att det med lätthet är värt det.

Betyg: 9/10

Inga kommentarer

Kommentarer inaktiverade.