Poker Pocket Knife

oktober 24, 2012

Poker Pocket Knife är något så smidigt som en iPhone-app innehållande flertalet användbara verktyg för pokerspelare. Bland funktionerna finns bland annat uträknare för pottodds samt HST-odds, odds för starthänder samt bokföring för vinster och förluster vid pokerbordet.

Appens design är enkel och stilren i svart, rött och grönt pokerbord. Menyerna är tydliga, rena och scrollar som de ska. Det är lätt att navigera och förstå appen om man har grundläggande kunskaper i det den används för. Det vill säga, vet du inte vad pottodds är blir det svårt att använda appen medan den är lättanvänd för de som vet hur det fungerar men ännu inte är jättehaj på att räkna på dessa.

Appen kan tyckas dyr men då den innehåller fler verktyg än de flesta andra liknande appar tycker jag att den är värd pengarna. När man sitter där och spelar finns ju liksom inte tiden att hålla på och byta app så att ha de viktigaste verktygen på samma plats känns vettigt. Att dessutom ha det hela på iPhonen är skönt då det är lättare att hålla fokus på pokerbordet på datorn om man slipper byta mellan olika program på denna.

Personligen föredrar jag att sitta med appen utanför spel och helt enkelt öva upp mitt tänkande och hastigheten i uträkningen av de olika oddsen, vilka starthänder som ska spelas beroende på position och så vidare. När jag spelar poker vill jag spela poker inte flippa med iPhonen, men det är ju upp till var och en vad man föredrar. Den som redan kan precis allt om odds har sannolikt inte behov av denna app, men för den som liksom jag ännu inte är ens halvlärd är den en verklig guldgruva.

Eftersom appen inte kopplar upp sig mot specifika klienter kan den användas vid vilket virtuellt pokerbord som helst exempelvis sv.partypoker.com. Appen har uppdaterats och fungerar fint med såväl iOS 5 som 6.

Jag tycker om appen och den är verkligen bra för spelaren som har en del kunskap men som ännu inte helt och fullt ut behärskar alla uträkningar. Det jag kan känna saknas är beskrivningar och ordlista för oss som spelar mest för att det är kul och alltså inte för att tjäna pengar. Som sagt var vänder sig inte appen till absoluta nybörjaren så jag förstår varför detta inte finns, men det hade varit ett välkommet inslag helt klart.

Appen fungerar för såväl Hold ’em som Omaha. Kom ihåg att aldrig använda appar, denna eller andra med dessa hjälpmedel om du spelar ansikte mot ansikte på kasino exempelvis, de uppskattas inte där och det finns risk att du blir utkastad och inte släpps in igen.

Inga kommentarer

Kommentarer inaktiverade.