Scooter vs Status Quo – Jump That Rock (Whatever You Want)

juli 9, 2012

Ja – jag gillar covers och det är väl därför som jag gillar Scooters “Jumping all over the world” album. Jump that rock är den senaste I raden av singlar från albumet och är alltså en cover på Status Quoes “Whatever you want”. Covers på riktigt vassa och populära låtar kan lätt misslyckas och Scooter har dessutom en stil som går lite tvärt emot Status Quo. Detta till trots är låten lyckad och skön att lyssna på. ”What ever you want” brukade jag lyssna på lite omkring 1999-2000 då den fanns med på en  samlingsskiva med reklammusik. Den var aldrig någon kandidat till favorit eller ens nästan favorit, men visst hände det rätt ofta att den snurrade i min cd-spelare. Nu nästan tio år senare lyssnar jag åter på låten, fast nu i form av Scooters cover. Även denna gång fungerar låten bra. Någon favorit är den inte heller nu, men det är ju knappast ett måste för att vara bra.

Det kanske mest imponerande med låten är att Scooter inte gör den ensamma utan tillsammans med Status Quo. Därför vet jag inte riktigt om detta är en tvättäkta cover eller en spetsad nyversion. Egentligen är det oviktigt – det roliga är att det låter så bra som det gör.

Ljud och presentationsmässigt har Scooter ingenting att skämmas för. I mina öron låter det som det ska från högtalarna och någon brist på bas är det garanterat inte. Balansen är förresten även den bra. Jag skrev att basen inte är någon bristvara och det är sant, men vad viktigare är att balansen mellan de olika elementen känns bra.

Låten är rapp, tight och lämnar inget i övrigt att önska. Visst känns den väldigt lik resten av låtarna från ”Jumping all over the world”, men det är lite av tjusningen med gruppen och albumet. Singeln är absolut köpvärd, men gillar man låten så är det nog lika bra att satsa på hela albumet.

Inga kommentarer

Kommentarer inaktiverade.