Monument Builders: Alcatraz

april 18, 2015

Ja, nej detta spel såg lovande ut när jag läste om det på Big Fish, men nej det föll snabbt. Nåväl. Du ska kort sagt rusta upp en stad genom att köra ”time management” liknande omgångar. Inledningsvis är spelet enkelt men blir tyvärr aldrig utmanande, gillar man det är det en avslappnad historia att spela igenom.

Som brukligt i dessa spel tar man sig fram över en spelplansliknande karta där varje punkt utgör ett uppdrag. Varje uppdrag kan klaras utav med en, två eller tre stjärnor som resultat och man kan göra om ett uppdrag så många gånger man vill.

Personligen tycker jag att spelet blir för stressigt. Detta trots att det inte är svårt. Plocka trä, lappa väg, kör cement och skicka iväg tjuvar. Nej det är inget för mig men den som uppskattar Time-management-spel kan säkert finna detta intressant. Vissa likheter med Pac Man finns i själva uppbyggnaden av spelplanen, men inget mer än så.

Jag önskar att jag kunde beskriva spelet bättre, men det är svårt när spelet inte alls tilltalar mig, jag beklagar.

Grafiskt sett känns spelet tråkigt. Förvisso är det inte i en genre som kräver lysande grafik, men detta känns ärligt talat föräldrat utan att bli härligt retro. Musik och ljud tilltalar mig tyvärr inte heller så betyget blir lågt. En fördel är att man kan ha tre profiler att spela med, detta är bra om man mot förmodan är en hel liten familj som gillar denna typ av spel.

Betyg: 3/10

Inga kommentarer

Kommentarer inaktiverade.