Ticket to Ride Pocket – iOS

juni 13, 2016

Som många vet tycker jag väldigt mycket om brädspel. Hemma i hyllan har jag ett exemplar av ”Ticket to ride” och det uppskattas av samtliga familjemedlemmar. Dessvärre är det inte alltid det känns lägligt att städa av bordet och plocka fram spelet. Därför blev jag väldigt glad när jag hörde att spelet skulle komma till såväl dator, telefon och surfplatta. Nästan direkt vid släppet köpte jag det till min iPad och iPhone. Sedan dess har jag spelat väldigt många omgångar och spelet har också helt uppdaterats en gång.

Tidigare var det nämligen så att Ticket to Ride USA och Europa var två olika appar. Så är det inte längre utan nu skaffar man en app och köper nya kartor och expansioner inuti den appen. Ett bra val tycker jag personligen. Förvisso blev det lite dyrare än jag tänkt, men å andra sidan spelar jag spelet så pass ofta att det inte gör någonting alls. Vad jag dock kan känna är att jag dessvärre sällan spelar annat än just USA och Europa. Det är synd för jag har ju fler kartor att spela. Jag gissar dock att jag kommer att spela andra kartor med deras specifika extrafunktioner senare, när USA känns uttömt.

Det tråkigaste med iPad-versionen är att AI:n inte känns så slipad. Det är förhållandevis enkelt att vinna eftersom ”datorn” sällan försöker att aktivt blocka de rutter jag försöker att få ihop. Grafiken tycker jag är bra. Spelet fungerar såväl på telefon som iPad, men jag föredrar givetvis den lite större skärmen även om de löst det hela helt okej även till telefon. Ljuden är även de okej, men jag har märkt att personer i min omgivning inte är lika förtjusta i tågvisslingar som jag så oftast stänger jag av ljudet när jag spelar.

På det stora hela ett bra spel. Det har buggat ur ett fåtal gånger för mig, dessa gånger vid poängräkningen. Spelet har efter det patchats ett antal gånger så jag kan tänka mig att problemet nu är helt eliminerat. Jag tycker mycket om Ticket to Ride Pocket och det får betyget väl godkänt av mig!

Betyg: 8/10

Inga kommentarer

Kommentarer inaktiverade.