iOS som spelplattform

april 3, 2015

Jag gillar att spela på iPhone och iPad. Eller tja det är en sanning med modifikation. iPaden gillar jag att spela på men iPhonen spelar jag nästan aldrig på sedan jag skaffade min iPad Mini.

Jag vet de som inte gillar iOS som spelplattform, de motiverar missnöjet genom att klaga på att spelen inte är lika ”stora” som de till till Xbox one, PS4, 3DS osv. Och jag håller med – spelen till iOS är ofta av ett annat slag, fokus ligger sällan på storslagen story utan mer på snabba pussel eller kortare äventyr. Inte sällan är spelen dessutom av modellen – spela ett tag och betala för att fortsätta en stund till, mikrotransaktioner.

Varför gillar jag då att spela på iPaden om spelen är sådana och jag dessutom har ”riktiga” konstoler och dator hemma att spela på? Jo för att jag i ärlighetens namn sällan orkar sätta mig in i ett djup rollspel eller ge ett MMO tillräckligt med tid. Misförstå mig rätt, Cities Skylines som jag provat i några timmar känns underbart och Fantasy Life till 3DS är mysigt så in i bomben. Ändå är det till de mindre spelen, de billiga enklare spelen till iPad och iOS som jag återvänder. Sällan köper jag extra ”guld” för riktiga pengar utan jag spelar tills betalväggen blir för påtaglig och går sedan vidare till ett annat spel. 

Inga kommentarer

Kommentarer inaktiverade.