Oj vilket lyft!

juni 26, 2016

Jag vet inte riktigt varför men av någon anledning fick jag upp ett förslag i Youtube om en film. Denna film handlade om ett spel som jag inte alls gillade, ett spel som jag faktiskt tyckte riktigt illa om då det begav sig. Jag talar om en av förra årets floppar, Elder Scrolls Online.

Jag liksom många andra förhandsbokade ESO för att få vara med i beta-versionen innan släppet. Hela beta-perioden kantades av problem men någonstans fanns hoppet att de skulle hinna släppa en gigantisk patch vid släppet och allt skulle vara ok. Men så blev det inte. Jag spelade en mycket kort period och vissa uppdrag krånglade med mera. Visst, de flesta storspel dras med problem vid släpp, men dessa problem handlade knappast om överfulla servrar utan om att spelet inte alls var kul och framför allt var det alls inget Elder Scrolls-spel!

Men, så i förrgår fick jag upp ett förslag om en fil  på Youtube och den skulle handla om huruvida ESO numera var värt att spela. Jag vet knappt varför men jag satte igång filmen och efter en stund blev jag sugen att prova. Spelet hade gått från att kosta per månad till att kosta vid inköp samt möjligt plusabonnemang. Jag skulle alltså utan extra kostnad kunna spela spelet eftersom jag redan köpt det. Det var väldigt sent men jag gick upp, återställde lösenord och började ladda ner spelet. Tyvärr har vi inte fiber så att ladda ner hela spelet tog väldigt lång tid, men under förmiddagen igår kunde jag så äntligen prova det.

Jag ljuger inte, men nästan direkt kände jag att mycket var annorlunda. Lusten att utforska, plocka blommor, smyga runt med ett tvåhandssvärd och dyrka kistor infann sig direkt. Smack bara så var jag fast. Tack och lov har jag ju barn och man annars hade jag nog suttit i spelet hela helgen. Men efter att barnen lagt sig har det blivit en hel massa spelande. ESO känns äntligen som det spel det borde ha varit vid släppet. Alltså detta är helt fantastiskt kul eftersom jag helt hade räknat bort spelet och aldrig för mitt liv kunnat gissa att jag skulle spela det igen.

Så, detta är ett tips till alla, oavsett spel som du inte gillat. Ta för vana att då och då kontrollera om det fått någon övergripande stor patch och expansion. Jag trodde verkligen inte på ESO, men liksom Final Fantasy 14 gjorde utvecklarna om och gjorde rätt!

Inga kommentarer

Kommentarer inaktiverade.