Ledare – Juni 2007

juni 25, 2012

Ibland lyckas filmproducenten så väl att han eller hon höjs till skyarna och i pressen kallas konstnär eller något ord nära gudalik. Nåväl, ni vet vart jag vill nå, jag vill åt de där stora namnen, Jackson, Spielberg, Bergman och så vidare i all oändlighet närmast. Dessa människor som nu närmar sig fenomenstatus eller med all rätt redan ingått i societet ”fenomen”. Hur blev dessa människor något mer än människor, eller är det så att de faktiskt fortfarande precis som du och jag fortfarande har en gnutta mänsklighet inom sig?

Ja frågorna skulle väl hagla tätt om ovan nämnda gestalter satte sig i en öppen chattkanal. Om det nu skulle gå att ha en sådan kanal öppen. Nej, redan från början får vi nog anta att det inte skulle vara bandbreddtekniskt möjligt att hålla en chatt öppen med storheter som Jackson och Spielberg i. Hoppade sedan Tarantino in med all sin gedigna känsla för design i så skulle väl internet plösligt dö eller något.

Mer intressant blir det om man funderar på vilka frågor som skulle dyka upp. Vi tänker oss Aftonbladets chatt en onsdag klockan 13. George Lucas, Steven Spielberg, Ingemar Bergman, Quentin Tarantino och Peter Jackson sitter alla framför en dator dedikerad Aftonbladet Webb eller liknande någonstans mitt i Storstockholm. Varför nu Aftonbladet av all media skulle få denna ”omöjliga” möjlighet till världssenastion och happening kan man ju undra, men gör inte det. Fundera istället på vilka geniala frågor som skulle dyka upp.

Vi leker med några högst påhittade namn som inte alls ska ses som några signifikanta eller troliga namn. De bara fanns i mitt huvud nu så därför använder jag dem, smart som jag faktiskt är.

Anna13-> Hur känns det att vara i Hollywood?
pETeROckks-> Vilken utbildning har ni, krävdes det bra betyg?
GunSmåland-> Trivs ni i Sverige? (Med följdfrågan; -Kan ni inte bosätta er här och därmed göra all vår framtid säker med tanke på all skatt ni borde betala)
_.-._ -> Vad krävs för att få vara med i era filmer?
XX Sara XX -> Är någon singel?
Josef87 -> Vad önskar ni er just nu?

Ja vad tusan, man kan tänka sig frågor i princip all oändlighet och så länge vill jag faktiskt inte uppehålla er kära läsare. Tänk nu på vad följande storheter skulle tänkas svara på dessa frågor, skulle de ens bry sig. Visst är tanken med en chatt fin, men finns det någon som bryr sig egentligen. Okej, jag erkänner ibland kan det vara mycket kul att läsa chatter med sexologer, allvetare eller popmusiker. Men allra mest är det ett myller av felstavningar och stressiga svar. Ärligt talat, storheter pysslar sällan med spontana svar, de vill svara smart, smidigt och träffsäkert. Att då sätta människor som dessa i hetluftens epicentrum är ju närmast massmedialt självmord ur journalistisk synvinkel.

Kan då inte främst kvällspressen förstå detta, inte bara för min skull utan även för sin egen. De sänker ju nivån så extremt genom alla dessa interaktioner med spännande personer och starka personligheter. Jag har ännu inte tagit upp bloggarna men jag anser att det vore överkurs och onödigt, vem som helst kan ju ändå inse att det är fullkomligt ointressant ifall Aftonbladet har sju eller åtta bloggar, en är för mycket för en seriös tidning!

Och nej, jag vill bara tillägga att detta inte är ett inlegg i någon debatt om Aftonbladet utan ett försök att visa hur kul man har med lite fantasi. Allt jag skrivit bygger ju på en fantasi om hur det skulle kunna vara om… Tänk så ni också kära läsa så ter sig plötsligt världen helt annorlunda och vill man så ler den åt en. Ett hånleende kanske, men det blir ju inte alltid som man vill, eller?

Inga kommentarer

Kommentarer inaktiverade.